December 17, 2005

Reizen

Filed under: Uncategorized — Administrator @ 9:08 pm

Een tijdje geleden zag ik bij Ellen een kaartje van Euopa, waarin ze de landen liet zien waar ze reeds geweest is. Aangezien ik dit een heel leuk idee vond, heb ik toen al opgemerkt dat ik dit idee zou pikken en dat in mijn eigen blog ook zou gaan doen. Bij deze doe ik dat dan ook. Ellen, sorry dat ik je idee heb gepikt, maar ik vond het nou eenmaal te leuk om te laten lopen.

Ik heb wel enkele aanpassingen gedaan. Ten eerste heb ik zowel een kaartje van de hele wereld en een kaartje van Europa opgenomen. De kaartjes zijn al klein en Europa wordt wel heel erg klein en onduidelijk als je alleen een wereldkaartje laat zien. Ten tweede heb ik niet alleen de landen opgenomen waar ik ben geweest (rood), maar ook de landen die ik hoog op mijn verlanglijstje heb staan (groen). Als je de kaartjes zo bekijkt heb ik niet erg veel op mijn verlanglijstje staan. Hier staan natuurlijk niet de meest voor de hand liggende landen en vooral niet mijn meest favoriete bestemming: Alaska. Ik hoor veel mensen nu al zeggen: "is hij nu helemaal gek? Daar sneeuwt het toch alleen en daar is het enorm koud." Het kan in Alaska inderdaad erg koud zijn, maar ik ben natuurlijk niet zo stom om midden in de winter te gaan, alhoewel dat ook zijn charmes heeft. Alaska is juist een heel mooi land, tenminste als je het niet erg vindt dat je niet in je zwembroek of bikini rond kan lopen en veel meer aandacht hebt voor de schoonheid van het landschap en de natuur. Ik hoop deze droom snel te kunnen verwezenlijken. Foto’s zullen dan in ieder geval op mijn website te zien zijn.

Landen als Nieuw-Zeeland en Japan liggen meer voor de hand, net als Scandinavie. Ook over IJsland zal ik niet veel hoeven te zeggen. Verder is er nog genoeg te bekijken in Schotland en mijn grote liefde Ierland.

Powered by WordPress